Партерно уредување на просторот пред „Охридска банка“

Градежната оператива на Јавното претпријатие „Градски гробишта“ започна со партерно уредување на локацијата пред „Oхридска банка“ и Регионалниот центар на

повеќе...

Еврејските гробишта во Битола ќе се преуредат во Меморијален парк

Со симболичното засадување дрвца на Еврејските гробишта од Битола, започна проектот за уредување на Меморијален парк на Евреите од Монастир.

повеќе...

Се гради нов тротоар кај детската градинка „Расадник“

Привршуваат активностите за изградба на тротоар во непосредно близина на детската градинка „Расадник”. Новоизградениот тротоар ќе овозможи нормално движење на

повеќе...