Спроведена хуманитарна акција „Од децата за децата“ во ОУТУ „Ванчо Питошески“

Под мотото „Од децата- за децата“ во рамките на ОУТУ „Ванчо Питошески“ се спроведе хуманитарна акција за помош на децата

повеќе...

Нова мобилна апликација „Органски пат“

Апликацијата „Органски пат“ е развиена од Организацијата на потрошувачите на Македонија во партнерство со Асоцијацијата за развојни иницијативи – Зенит од Скопје

повеќе...

Македонските традиционални јадења ќе станат дел од Европското мени

Агенцијата за храна и ветеринарство потпиша договор со Европската Агенција за безбедност на храната – ЕФСА за реализација на проект

повеќе...

Проект за подобра контрола на храната и болестите кај растенијата и животните

Јакнење на пазарната економија и подобрување на конкурентноста на македонските земјоделско-прехранбени производи на пазарите на ЕУ преку ефикасна, гарантирана заштита

повеќе...

Во Охрид презентирани брошурите за опасностите во храната

Организацијата на потрошувачи на Македонија заедно со Организацијата на потрошувачи Охрид и Агенцијата за храна и ветеринарство денес во Охрид

повеќе...

Заврши 5-от Меѓународен фестивал на национална драма во Тетово

Театарски ансамбли од Македонија, Косово, Албанија, Турција и од Швајцарија настапија на годинешниот 5-ти, јубилеен, Фестивал на национална драма во

повеќе...