ФФМ ќе инкасира вкупно 2450 евра од неколку клубови поради слаба организација на натпревари

Дисциплинската комисија на ФФМ, постапувајки по пријавите од Комисија за натпреварување на ФФМ на ден 13.04.2017 ги донесе следните одлуки:

повеќе...

Вевчанци започнаа иницијатива за враќање на смртната казна

На синоќешната седница на Совет на општина Вевчани (18.08.2014 година) едногласно од присутните членови на советот на општина Вевчани, а

повеќе...

Казни за физичките лица кои тргуваат со хартии од вредност на странски пазари

Надлежните институции почнаа да преземаат мерки за откривање и казнување на физичките лица коишто неовластено тргуваат и вложуваат преку интернет-платформи

повеќе...

Кривична пријава за правното лице и сопственикот на „Алтра-Сат 2000“ Охрид

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „Повреда на правото на дистрибутерот на технички посебно заштитен сателитски сигнал“ СВР

повеќе...

Во сообраќајни контроли во текот на викендот казнети 610 учесници во сообраќајот

СВР-Скопје во текот на изминатиот викенд спроведе зајакната сообраќајна контрола на подрачјето на Скопје при што од страна на сообраќајната

повеќе...