Прослава со Спасен Силјаноски за празникот Св.Недела во истоимената црква во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, синоќа во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид беше организирана прослава збогатена со музика. Овој

повеќе...

Празникот Св.Недела ќе се одбележи во црквата посветена на оваа маченичка во Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (среда), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид Црковниот одбор

повеќе...

Јавен увид и јавна расправа по нацрт извештајот за стратегиска оцена на влијанието на животната средина за ЛУПД ГП1 на КП бр.2440/3 КО Коњско

Врз основа на чл.69 од Законот за животна средина (Службен весник на Р.М. бр. 53/05,81/05,24/07,159/08,83/09,48/10, 51/11, 123/12 , 93/13,42/14,44/15,129/15 и39/16)

повеќе...

Кирил Младеноски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места. Меѓу 20-мината скокачи, во Коњско

повеќе...

Градоначалникот Бакрачески ќе посети неколку месни заедници

Во недела (13.11.2016), градоначалникот Никола Бакрачески, заедно со стручните служби од општина Охрид и директорите на јавните претпријатија ќе остварат

повеќе...