Во Охрид ќе се одржи хуманитарен концерт „Во потрага по изгубените насмевки”

Во понеделник, со почеток во 20:00 часот во Центарот за култуа „Григор Прличев“ Охрид, ќе се одржи хуманитарен концерт „Во

повеќе...

Црвен крст им додели признанија на најзаслужните крводарители во Охрид

Црвениот крст го одбележува 17 ти март, Денот на крводарителството во Р.Македонија и Денот на Црвениот крст на Р.Македонија. По тој

повеќе...

Светиот крст во Велгошти во рацете на Небојша Јовановиќ

Големиот христијански празник Богојавление- Водици се одбележа и во Велгошти. Меѓу неколкуте скокачи во Велгошти, најсреќен беше младиот Небојша Јовановиќ. Се

повеќе...

Кирил Младеноски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места. Меѓу 20-мината скокачи, во Коњско

повеќе...