На 8-ми септември ќе се одржи 31-от Меѓународен меморијален атлетски маратон „Влатко Димитров“

Иницијативниот одбор на здружение Охридски Атлетски Маратон 2012 и покрај најавата од минатата година дека ќе ја прекине 30-годишната традиција

повеќе...

Се е подготвено за стартот на првиот Меѓународен олимписки пливачки маратон

Се е подготвено за стартот на првиот Меѓународен Олимписки Пливачки Маратон на 10 км. Охрид 2017 кој во организација на

повеќе...

За прв пат во Охрид ќе се одржи Олимписки пливачки маратон

Клубот за спортови на вода „ОХРИДСКИ БРАНОВИ 2008“ Охрид, го најавува одржувањето на, за прв пат во Македонија, Олимпискиот пливачки

повеќе...

Во среда ќе се одржи Илинденскиот пливачки маратон

Во организација на пливачкиот клуб „Охридски бранови 2008“ Охрид, а под покровителство на Советот на Општина Охрид, традиционално, по 38-ми

повеќе...

Организаторот на Ултра Маратонот „Тоше Проески“ на прием во Агенцијата за млади и спорт

Денес, директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески оствари средба со Наум Капричевски организатор на УЛТРА МАРАТОНОТ „ТОШЕ

повеќе...

Во четврток јубилеен 30-ти Меѓународен Атлтески маратон во Охрид

По повод денот на независноста на Република Македонија на 8ми септември (четврток), Здружението Охридски Атлетски Маратон 2012 организира Јубилеен 30-ти

повеќе...

Свечено доделени наградите на победниците на Охридскиот пливачки маратон

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов свечено им ги врачи пехарите и наградите на победниците на годинешниот, 30-ти по

повеќе...