ПЗУ „Никодам-Медика“ – Велгошти

ПЗУ „НИКОДАМ-МЕДИКА“ е лоцирана на улица „Илинденска“ бр.96, во Велгошти – Охрид. Амбулантата по општа медицина работи со матичен лекар,

повеќе...

Реализирани 2.438 едукации во над 40 медицински центри во странство

Преку Програмата на Министерството за здравство за континуирана едукација на македонските лекари во најразвиените болници и здравствени системи досега се

повеќе...

Започна со работа ПЗУ „Никодам-Медика“ Велгошти

Започна со работа ПЗУ „НИКОДАМ-МЕДИКА“, лоцирана на ул. „Илинденска“ бр.96, во село Велгошти Охрид. Амбулантата по општа медицина работи со

повеќе...

Во Скопје се одржува Основна обука за воздухопловна медицина

Од денес до 21 мај, за прв пат, во Скопје се одржува Основна обука за воздухопловна медицина, во организација на

повеќе...

Почна да функционира он лајн-регистар на медицинска опрема

Сите апарати со кои располага јавниот здравствен систем во Република Македонија се внесени во он-лајн регистар на медицинска опрема, кој

повеќе...

Македонија прва ја потпиша Спогодбата за Балканските медицински сили

Министерот за одбрана Зоран Јолевски, денеска во просториите на Министерството ја потпиша Спогодбата за Балканските медицински сили. Станува збор за

повеќе...

Повик за ангажирање на тренери и медицинско лице за потребите на спортските паралелки

Повик за пројавување на интерес за ангажирање тренери и медицинско лице за потребите на дисперзираните класови на спортската академија Општина

повеќе...

Од 15-ти септември почнува практична имплементација на Законот за медицинските студии

Со почетокот на новата академска година, од 15 септември почнува практична имплементација на Законот за медицинските  студии и континуирано стручно

повеќе...