Македонија-Албанија: Воените генерали не чекаат како НАТО сојузници

Во Елбасан, во присуство на првите луѓе на сојузите на албанските воени старешини – ветерани и на македонскиот Сојуз на

повеќе...

Националните галерии на Македонија и на Албанија потпишаа Меморандум за соработка

Државниот секретар во Министерството за култура Бехиџудин Шехаби, на покана од албанскиот заменик-министер за култура Зев Чуни, деновиве престојуваше во

повеќе...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ИО „Пионер“ Охрид и ИК „Јавор“ од Хрватска

Во периодот од 27ми до 30 април, во Охрид беше остварена работна средба помеѓу раководствата на Извидничкиот одред „Пионер” од Охрид

повеќе...

Царината и Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ потпишаа Меморандум за соработка

Царинската управа и Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, денес потпишаа Меморандум за соработка. Целта на Меморандумот е

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу полициите на Македонија, Црна Гора, Албанија и Косово

„Ефективната борба против недозволената трговија со оружје наложува постојан, приоритетен институционален и меѓудржавен ангaжман и ми претставува особено задоволство што

повеќе...

Швајцарски искуства за развој на охридскиот туризам

Се зацврстува соработката помеѓу Локалната самоуправа и швајцарската Влада во делот туризмот. Меморандум за соработка помеѓу општина Охрид и швајцарската

повеќе...

Започна со работа локалното координативно тело за развој на туризмот

Врз основа на Меморандумот за разбирање и соработка, потпишан меѓу Општина Охрид и „ИМЕ“ програмата на Швајцарската агенција „СВИСКОНКТАКТ“ ,

повеќе...

Меморандум за соработка на МНТ и Турски театар со Државните театри на Турција

Министерката Елизабета Канческа-Милевска денеска во просториите на Министерството за култура се сретна со генералниот директор на Државните театри на Турција

повеќе...

Меморандум за поддршка на репродуктивните музички уметници

Министерството за култура, Град Скопје. Сојузот на музичките уметници на Македонија (СМУМ), Македонската филхармонија, Македонската опера и балет, фестивалот „Охридско

повеќе...