Конкурс за доделување на стипендии за последипломски студии на ЈНУ Институт за филм, Филмска академија – Охрид за академската 2017/2018 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата (“Службен весник

повеќе...

Се подготвува стимулативен модел за финансирање на јавните универзитети

Моделот за реформи на финансирањето на високообразовните институции во Република Македонија, со цел подобрување на нивните перформанси, е темата на

повеќе...

Кирацовски се сретна со министерот за образование и наука Лутфиу

Денес дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација, м-р Александар Кирацовски оствари работна средба со министерот за образование и

повеќе...

Објавен е конкурсот за ученички стипендии за учебната 2016/2017 година

Конкурс за доделување 50 (педесет) стипендии за талентирани ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната

повеќе...

Одржани Деновите на доживотно учење

Министерот за образование и наука Пиштар Лутфиу, денеска присуствуваше на одбележување на Деновите на доживотно учење кое се одржа во

повеќе...

Jавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште” за учебната 2016/2017 година

I. УСЛОВ ЗА УЧЕСТВО На повикот може да аплицираат сите основни и средни училишта на територијата на Република Македонија. Училиштата

повеќе...

Конкурс за ученици – за есеј на тема „Св.Климент Охридски и моќта на словото“

По повод одбележувањето на илјада и сто години од смртта на Св. Климент Охридски – првиот словенски архиепископ, втемелувачот на

повеќе...

Листа на кандидати за кои се доставени документи до МОН за сместување во Студентски домови

Листа на кандидати за кои се доставени документи до МОН за сместување во Студентскиот дом „Никола Карев“, Студентскиот дом „Орде

повеќе...