Подводна еко-патрола

За време на снимањето на подводни сцени од  WebOhrid Aquatic, затекнавме многу отпад. Истиот беше собран од наша страна и

повеќе...

Пронајдена и отстранета рибарска мрежа при снимање на сцени од WebOhrid Aquatic

Како што веќе знаете, минатиот викенд WebOhrid започна самостоен проект WebOhrid Aquatic, со кој ве водиме во подводниот свет на Охридското

повеќе...

Шеици во посета на Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид

Шеици облечени во традиционална облека, нуркаа заедно со членовите на Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид. Освен разгледување на подводниот археолошки

повеќе...

Завршија годинешните подводни истражувања на локалитетот Врбник кај Струга

Завршија годинешните подводни истражувања на локалитетот Врбник кај Струга. Во рамките на истражувањата, откриени се значајни движни наоди, датирани од 6

повеќе...