Кривична за жители од Горенци и Требеништа кај кои е пронајдено нелегално оружје

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „недозволено изработување, држење и тргување со оружје или распрскувачки материи”, СВР

повеќе...

Уште еден месец за замена на дозволите за поседување и носење на оружје

Преостанува уште еден месец за замена на дозволите за поседување и носење на оружје. Рокот истекува на 12 април, a дотогаш

повеќе...

Активниот состав на СВР Охрид денес врши вежбовна активност за боево гаѓање

Активниот состав на Секторот за внатрешни работи Охрид, денес врши вежбовна активност за боево гаѓање. Според планот, боевото гаѓање се

повеќе...

Кривична пријава за кичевчанец поради недозволено држење на оружје

Регионален центар за гранични работи-Запад поднесе кривична пријава против М.А.(59) од Зајас-кичевско, поради постоење основи на сомнение за сторенo кривично

повеќе...

Испит за дозвола за огнено оружје за кандидати обучувани од правното лице ДООЕЛ „Бејбунар“ од Охрид

Согласно Законот за изменување и дополнување на Законот за оружјето, а кои се однесуваат на полагањето на стручен испит за

повеќе...