Пуштенa во оптек кованaтa парa за колекционерски цели „Света Матрона Московска“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издаденa и пуштенa во оптек кованaтa парa за колекционерски цели

повеќе...

Просечната нето плата во септември изнесувала 22.191 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2016 година, во

повеќе...

ДЗС: Просечната плата во август изнесувала 22 294 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2016 година, во

повеќе...

Владата ќе ја награди со 4.200.000 денари младинската фудбалска репрезентација

Претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на изборите, Емил Димитриев, денеска оствари средба со членовите, стручниот штаб и

повеќе...

Народна банка предупредува за ризиците поврзани со ONECOIN и останатите „дигитални“ (крипто) валути

По добиени информации за постоење на дигитална (крипто) валута ONECOIN во која инвестираат и граѓаните на Република Македонија, Народната банка

повеќе...