Акцијата за расчистување на јавните површини продолжува во Пештани

Продолжува акцијата на Ј.П. „Охридски Комуналец“ за расчистување на јавните површини. Денес се работи во Пештани. Активирани се четворица работници за чистење

повеќе...

Голем успех на основците од „Св. Наум Охридски ”- Пештани на Регионалниот натпревар по математика

Денес на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид се одржа XXXV Регионален натпревар по математика за учениците од основното

повеќе...

Арнаудов: Изградбата на патот Охрид-Пештани е од големо значење за развојот на туризмот во охридскиот регион

ВМРО ДПМНЕ реализира огромен број капитални проекти во патната инфраструктура, а во наредниот период ќе се продолжи со уште подинамично

повеќе...

Градоначалникот Бакрачески ќе посети неколку месни заедници

Во недела (13.11.2016), градоначалникот Никола Бакрачески, заедно со стручните служби од општина Охрид и директорите на јавните претпријатија ќе остварат

повеќе...

Шахтите во Пештани – нагазни мини за автомобилите

Пештани „ја испрати“ и оваа летна туристичка сезона. Но, за жал, многумина ќе понесат и непријатни спомени од нивното патешествие низ

повеќе...