Поетски читања на Мостот на поезијата и врачување на признанијата на 55-то издание на СВП

Најпрестижното признание на Струшките вечери на поезијата „Златен венец“ синоќа и беше врачено на годинашниот лауреат, канадската поетеса, романсиерка, книжевна

повеќе...

Атвуд: Значајно е што во Македонија се посветува многу внимание за поезијата

Струшките вечери на поезијата се одлична можност да се слушнат поети од целиот свет кои читаат поезија на својот јазик

повеќе...

Засадено дрвце во паркот на поезијата во Струга во чест на годинешниот лауреат на СВП

Денеска во Паркот на поезијата во Струга беше засадено дрвце, во чест на добитникот на „Златниот венец“ на 55то јубилејно издание на

повеќе...

Белгиската поетеса Руна Светликова е добитник на наградата „Мостови на Струга“ на СВП

Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата едногласно ја донесе одлуката за наградата „Мостови на Струга“, што ја доделуваат Струшките

повеќе...

Канадската авторка Маргарет Етвуд добитник на Златниот венец на СВП за 2016

Канадската романсиерка, поетеса, книжевна критичарка и активистка Маргарет Етвуд е добитничка на наградата „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата

повеќе...