Во Охрид ќе се реализира Проектот „Љубовни рецепти“ со истражување, едукативен камп и марш за ненасилство и женски права

Младински Совет Охрид, во соработка со центарот за човекови права „АМОС“ од Битола, и младинското здружение „ФОКУС“ од Ресен, започна

повеќе...

Во ОУ „Братство Единство“ ќе се реализира завршна активност од проектот „Ноќ со Ханс Кристијан Андерсен“

Вечерва во ОУ„Братство Единство“ ќе се реализира завршната активност од проектот „Ноќ со Ханс Кристијан Андерсен“, која ќе биде реализирана

повеќе...

Инфо ден за проектот за имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Р. Македонија во СОСУ „Свети Кирил и Методиј“

Како дел од редовните активности на Коалицијата на невладини организации „СЕГА” и „Младински Совет Охрид”, денес во Средното Општинско Средно

повеќе...

Проект за подобра контрола на храната и болестите кај растенијата и животните

Јакнење на пазарната економија и подобрување на конкурентноста на македонските земјоделско-прехранбени производи на пазарите на ЕУ преку ефикасна, гарантирана заштита

повеќе...

Дримската конференција – Одличен моментум за процесот на прекугранична соработка за управување со басенот на реката Дрим

На петтата годишнина од потпишувањето на Меморандумот за заедничка визија на Дримскиот басен и првата година од отпочнувањето на ГЕФ

повеќе...