Промоција на македонските вина во Данска

Министерствотото за земјоделство,шумарство и водостопаство во соработка со здружението „Вина од Македонија“ продолжуваат со активностите за промоција на македонското вино

повеќе...

Промоција на книгата „Масонски степени” и изложба на масонски книги од Миле Миќуновиќ

НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид организира промоција на книгата „Масонски степени” и изложба на масонски книги од авторот Проф.

повеќе...

Утре ќе биде промовирана книгата „Коста С. Шахов Публицистика“ од Томе Груевски

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид и Здружението „Базилика“ – Мешеишта организираат промоција на книгата „КОСТА С. ШАХОВ ПУБЛИЦИСТИКА“ од

повеќе...

Во охридската библиотека ќе бидат промовирани изданија од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“

Во Прличевата одаја при НУ библиотека „Григор Прличев“ – Охрид, утре ќе бидат промовирани изданијата од едицијата „Ѕвезди на светската

повеќе...

Учество на Македонија на Интернационалниот B2B саем за туризам ‘TTG Incontri’, Римини

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија четврта година по ред ќе учествува на Интернационалниот B2B саем

повеќе...

Охрид претставен на саемот за туризам во Велико Трново, Р. Бугарија

Општина Охрид во склад со активностите за промовирање на Охрид како атрактивна туристичка дестинација продолжи со саемското претставување на природните,

повеќе...

Во ОУ „Братство Единство“ ќе се реализира завршна активност од проектот „Ноќ со Ханс Кристијан Андерсен“

Вечерва во ОУ„Братство Единство“ ќе се реализира завршната активност од проектот „Ноќ со Ханс Кристијан Андерсен“, која ќе биде реализирана

повеќе...