ОУ „Христо Узунов“ со одлични резултати на регионалниот натпревар по математика

Регионалниот натпревар по математика кој е во соработка со Сојузот на математичари на Македонија и Здружението на математичари – Охрид

повеќе...

Зголемен интересот на Светската банка за Охридскиот регион

Градоначалникот Никола Бакрачески, денес оствари работна средба со директорот на канцеларијата на Светска Банка, Горан Тињиќ и неговите соработници. На

повеќе...

Голем интерес на земјоделците од Охридскиот регион за аплицирање по најновиот ИПАРД повик

Во тек е програмата наменета за рурален развој односно ИПАРД програма, со која програма се обезбедува финансиска помош за одржливо

повеќе...

Регионална работилница за заштита на правата од интелектуална сопственост

Во организација на Светската Царинска Организација а под покровителство на Јапонската фондација за царинска соработка (CCF Japan), во периодот од

повеќе...

Селата од кризниот регион постепено добиваат струја, се пробиваат отсечените места

Се прават последните подготовки во пресрет на утрешниот ден за кога од УХМР се најавуваат нови снежни врнежи, но со

повеќе...