Подигнато спомен-обележје во Ливоишта во чест на Благојче Крстаноски

Денес во селото Ливоишта беше откриена спомен плоча (спомен чешма) посветена на Благојче Крстаноски, професионален војник на АРМ, кој го

повеќе...

Прво издание на манифестацијата „Ноќ на Виното” во Мешеишта

Здружението за промоција на Вино Редеш – Мешеишта, во рамките на своите активности годинава за прв пат ќе ја организира

повеќе...

Македонскиот модел на проектот „Од град во село за нов почеток“ споредено со другите држави нуди најмногу бенефиции

Миграцијата село-град е еден глобален феномен со кој се борат многу држави во светот. Сите на различен начин се справуваат,

повеќе...

Владата бара идеи за најдобар модел за концесионирање со „Македонско село“

Портпаролот на Владата на Република Македонија, Александар Ѓорѓиев на прес-конференција изјави дека проектот туристички комплекс Македонско село кој е дел

повеќе...