Делегација на Царината учествува на семинар „Е-трговијата како можност или предизвик за царинските служби на ЕУ“

Делегација на Царинската управа на Република Македонија, предводена од директорката, Наташа Радеска Крстевска, заедно со високи претставници на царинските администрации

повеќе...

ИО „Пионер“ од Охрид дел од Тренинг семинар за преживување и спасување во природа

Осумнаесет учесници од девет Балканските држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Албанија, Словенија и Турција) беа

повеќе...

Студенти по индустриско инженерство и менаџмент на прием кај претседателот Иванов

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска ги прими членовите на Европското здружение на студенти по индустриско инженерство и

повеќе...

Семинар на тема „Дидактички методи за усно изразување”

Како дел од програмата „францускиот како странски јазик” на Меѓународната организација на Франкофонијата, Центарот за јазици на Универзитетот во Женева

повеќе...

Работен семинар за обука: Имплементација на УНЕСКО-та конвенција за заштита на нематеријалното културно наследство на човештвото

Во Музејот на македонската борба за државност и самостојност денеска официјално започна работниот семинар за обука на тема: Имплементација на

повеќе...

Семинар во ОУ „Григор Прличев“ „Откривање и работа со талентирани и надарени ученици“

Во ОУ „Григор Прличев“ се одржа семинар на тема „Откривање и работа со талентирани и надарени ученици“. Семинарот беше организиран

повеќе...