Зоран Ногачески од денес е новиот градоначалник на општина Дебрца

Градоначалникот Зоран Ногачески денеска од Општинската изборна комисија Дебрца го доби уверението со кое се верификува неговиот избор за градоначалник

повеќе...

ОИК ги објави конечните резултати од Локалните избори во Охрид

Општинската изборна комисија Охрид денес на прес-конференција објави дека на Локалните избори 2017 одржани во неделата, на 15 октомври, за

повеќе...

Потпишан Кодекс за фер избори помеѓу кандидатите за градоначалник на Охрид

Денес беше остварена средба помеѓу кандидатите за градоначалник на претстојните локални избори, на која беа договорени фер, демократски и легитимни

повеќе...