Третоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ во посета на ТВ Морис

Околу 70тина ученици од трето одделние заедно со нивните наставнички од ОУ „Григор Прличев“ денес ја посетија локалната Телевизија Морис.

повеќе...

Во Штип отворена првата универзитетска телевизија во земјава

На Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД)-Штип во присуство на заменик министерот за образование, Спиро Ристовски и на ректорот на УГД-Штип, Блажо

повеќе...

Се зголемува квотата за изворно создадена програма, за музиката нема промена

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги потсетува медиумите дека во 2016 година, се зголемува процентот за емитување изворно

повеќе...

Усвоена Методологијата за мониторинг на радио и телевизиските програми за време на изборните процеси

Согласно обврската утврдена во Законот за изменување и дополнување на Изборниот законик, кој стапи на сила на 10 ноември 2015

повеќе...

АВМУ ќе врши мониторинг на радијата и телевизиите со опрема вредна над 800 илјади евра

Денес започна реализацијата на Проектот „Обезбедување опрема за мониторинг на медиумските содржини што го врши Агенцијата за аудио и аудиовизуелни

повеќе...

Охрид претставен на 20. Интерфер меѓународен фестивал за репортажи и медиуми во Апатин – Србија

Фестивалот ИНТЕРФЕР – Златна НИКА оваа година се одржува по 20-ти пат во Србија, во соседските градови Апатин и Сомбор

повеќе...