Дестабилизацијата на времето ги избрка гостите од плажите

Ветерот, разбранетото езеро и слабиот дожд ги избрка туристите од охридските плажи. За момент се создаде метеж во сообраќајот од

повеќе...

Учество на Македонија на Интернационалниот B2B саем за туризам ‘TTG Incontri’, Римини

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија четврта година по ред ќе учествува на Интернационалниот B2B саем

повеќе...

Македонија како туристичка дестинација на саем за туризам во Косово

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТРМ) по втор пат учествува на интернационалниот саем за туризам

повеќе...

Ученици од ОУТУ „Ванчо Питошески“ во посета на ФОН Универзитетот во Струга

Во просториите на ФОН Универзитет во Струга, учениците од ОУТУ „Ванчо Питошески“ – Охрид учествуваа на настанот Book Swap (Размена

повеќе...

Охрид претставен на саемот за туризам во Велико Трново, Р. Бугарија

Општина Охрид во склад со активностите за промовирање на Охрид како атрактивна туристичка дестинација продолжи со саемското претставување на природните,

повеќе...

Туристичкиот производ од Македонија промовиран со нова содржина и во нов формат

Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Р. Македонија, оваа година според програмските активности изготви нови промотивни материјали за

повеќе...

Македонските туристички дестинации промовирани на Рускиот пазар

На најголемата саемска манифестација за туризам во Москва, Руска Федерација,“Mitt” и оваа година се промовираат туристичките дестинации на нашата земја,во

повеќе...