Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија прерасна во Институт од втора категорија под покровителство на УНЕСКО

Во седиштето на УНЕСКО во Париз, Република Франција, официјално беше потпишан Договорот меѓу Република Македонија и УНЕСКО за основање на

повеќе...

Работен семинар за обука: Имплементација на УНЕСКО-та конвенција за заштита на нематеријалното културно наследство на човештвото

Во Музејот на македонската борба за државност и самостојност денеска официјално започна работниот семинар за обука на тема: Имплементација на

повеќе...

ОСУ„Св.Климент Охридски“ – член на УНЕСКО-вата мрежа „Здружени училишта“

Општинското средно училиште „Св.Климент Охридски“ – Охрид во соработка со Националната комисија за УНЕСКО на Република Македонија е примено во

повеќе...

Утре во Поградец – состанок на Прекуграничната платформа за заштита на регионот на Охридско Езеро

Утре (7-ми март) во Поградец, Албанија, ќе се одржи состанок на Прекуграничната платформа за заштита на регионот на Охридско Езеро, во

повеќе...

Работна сесија во Проектот за интегрална заштита на природното и културното наследство на Охридскиот регион , УНЕСКО / ЕУ

Од 7ми до 10ти декември во Поградец на брегот на Охридско Езеро од албанската страна ќе се одржи тематска тренинг

повеќе...

Министерката за култура Канческа-Милевска ќе се обрати на 38-то заседание на Генералната конференција на УНЕСКО во Париз

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска од денеска престојува во работна посета на Република Франција каде што ќе се обрати на

повеќе...

Состанок во рамки на проектот за заштита на културното и природното наследство на Охридскиот регион

Утре во Охрид ќе се одржи работен состанок во рамките на Проектот за интегрална заштита на културното и природното наследство

повеќе...

Канческа-Милевска се сретна со генералниот директор на УНЕСКО, Ирина Бокова

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска во рамки на работната посета на Париз вчера имаше средба со генералниот директор на УНЕСКО

повеќе...