Четвртата генерација деца успешно ја заврши интернационалната едукативна Бреинобреин програма

Четвртата генерација на деца кои ја посетуваат Бреинобреин програмата во Центарот за развивање на животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид, успешно

повеќе...

Претседателот Иванов и дипломатскиот кор во посета на Вевчани

Претставниците на дипломатскиот кор, воените аташеа, претставници на меѓународни организации и почесните конзули во Република Македонија во рамки на традиционалниот

повеќе...

Вевчанското нематеријално културно наследство-никулец за зачувување на етнокултурниот идентитет

Синоќа во „Младинскиот центар“ во Вевчани се одржа презентација на проектот „Вевчанското нематеријално културно наследство-никулец за зачувување на етнокултурниот идентитет“

повеќе...

Уште едно издание на Вевчанскиот карневал-една од најголемите и најуникатни културни знаменитости во државата

Општина Вевчани денеска ја презентираше програмата за претстојното издание на Вевчанскиот карневал 2017, една од најголемите и најуникатни културни знаменитости

повеќе...

Со македонски чалгии заврши фестивалот за народна култура „Пображење“ Вевчани

Синоќа на анфитеатарот во Вевчани заврши шестото издание на фестивалот за народна култура „Пображење“ во организација на КУД „Дримкол“ од

повеќе...