Показна вежба за извлекување давеници, укажување прва помош и реанимација

Со показна вежба на извлекување давеници, укажување прва помош и реанимација денес на старото градско пристаниште во Охрид, Црвен крст

повеќе...

Ден за високи гости на вежбата „Македонски блесок 12“

Припадниците на декларираната ренџерска чета (рч) со демонстрација на постапките на показната вежба со боево гаѓање „Ренџерски вод во реакција

повеќе...

Во Охрид се одржа показна вежба „Спречување на нарушен јавен ред и мир на концерт“

„Полицијата уште еднаш покажа дека успешно и безрезервно ја остварува својата уставна и законска обврска-гарантирање на безбедноста и сигурноста на

повеќе...

Јавна показна вежба на евакуација на учениците и вработените во ОУ „Ванчо Николески“ во Лескоец

Во рамките на своите активности за подготвеност и дејствување при несреќи, а со цел подигнување на нивото на координираност и

повеќе...

Јолевски: Вежбата „Операција Фаланга-Македонија“ доказ за добрата соработка меѓу армиите на Македонија и САД

Министерот за одбрана Зоран Јолевски, придружуван од амбасадорот на САД во Република Македонија Џес Бејли, началникот на ГШ на АРМ

повеќе...

Јолевски: Ќе се изврши избор на квалитетен, стручен и правилен избор на кандидати за вршење на должност во специјалните единици на АРМ

Денес, министерот за одбрана на Република Македонија, Зоран Јолевски, заедно со Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Македонија, генерал-потполковник

повеќе...