Преку „Македонија вработува 2“ досега реализирани околу 335 вработувања

Од почетокот на јули до сега преку вториот циклус на „Македонија вработува 2“ се реализираа 335 вработувања кои се остварени

повеќе...

Околу 500 млади невработени лица ќе добијат можност да се стекнат со практични знаења

Околу 500 млади невработени лица ќе добијат можност да се стекнат со практични знаења преку владината мерка за практиканство. Министерот

повеќе...

Спасов: Државата ќе субвенционира вработување 100 лица во социјален ризик

Од денеска граѓаните кои се од социјално ранливите категории можат да аплицираат на огласот за субвенционирано вработување. Огласот е отворен

повеќе...

За една година проектот „Македонија вработува“ донесе околу 19.000 вработувања

Проектот „Македонија вработува-се бориме за секое работно место” беше најавен од страна на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во март

повеќе...

Невработените можат да се пријават за обука во компанија за дефицитарни занимања

Невработените евиденирани лица- активни баратели на работа, кои се заинтересирани за учество во обуки за побарувани занимања на пазарот на

повеќе...

Преку грантови за самовработување годинава ќе се отворат околу 1.000 работни места

Сите невработени лица кои имаат бизнис идеја до крајот на јануари можат да аплицираат за грант за самовработување преку отворање

повеќе...