Се истражува составот и староста на водата во Охридското Езеро

Хидробиолошкиот завод од Охрид и Институтот за нуклеарни истражувања од Дебрецен-Унгарија, денеска ги започнаа заедничките истражувања на Охридското Езеро, со

повеќе...

Работилница „Заболувања на периферни артерии, предизвици и третман“ во Кардиологија

Во ЈЗУ „Завод за превенција и лекување на кардиоваскуларни заболувања Свети Стефан” од Охрид се одржа едукативна работилница насловена како

повеќе...

Конзервирана ранохристијанска базилика на локалитетот „Манчевци“

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска денеска го промовираше локалитетот „Манчевци“ во Охрид, каде е извршена конзервација на ранохристијанска

повеќе...

Вредност на договорени и извршени градежни работи во странство

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот јануари-јуни 2014 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство

повеќе...

Годишниот просек на издатоците на работодавецот по вработен во Македонија, во 2012 година, изнесува 397 279 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, годишниот просек на издатоците на работодавецот по вработен во Република Македонија, во 2012 година,

повеќе...

ДЗС: На факултетите 68,6 % се професори, 31,4 % соработници

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на наставници и соработници на високообразовните установи во академската 2013/2014 година изнесува 3

повеќе...