Засилени контроли на увозот на овошје и зеленчук

Со отпочнување на новата производствена сезона на овошје и зеленчук се зголемува и увозот на овие земјоделски производи во земјава.

повеќе...

Богата понуда за Бадник во и вон тезгите во Охрид

Посно, но сепак богато и вкусно. Преполните тезги ги натераа останатите продавачи да ги „окупираат“ тротоарите и останатите прометни места.

повеќе...

За учество на земјоделски саеми 30 милиони денари владина поддршка

Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за 2015 година за финансиска поддршка на домашните земјоделски компании за нивно присуство

повеќе...

Министерот Димовски на конференција на асоцијациите на преработувачите на овошје и зеленчук од регионот

Претставници на преработувачките капацитети и на Здруженијата на преработувачи на овошје и зеленчук од Македонија, Србија, Косово, Албанија, Грција, Бугарија

повеќе...

Зелените и црвените пиперки со најголем пораст на цените на зелените пазари

Според податоците на Државниот завод за статистика, најголем пораст на најчестите цени на земјоделските производи на зелените пазари во ноември

повеќе...

Груевски: Oткупот и продажбата на земјоделски производи зголемени за 63,6 отсто

Премиерот Никола Груевски оцени дека зголемениот обем на откуп и продажба на земјоделски производи покажува оти вложувањето во земјоделството дава

повеќе...

Дел од земјоделските производи во септември поскапи, а дел поевтини

Според податоците на Државниот завод за статистика, најголем пораст на најчестите цени на земјоделските производи на зелените пазари во септември 2013,

повеќе...