АХВ ќе го одбележи 28 септември – Светски ден на борба против беснило

Агенцијата за храна и ветеринарство и оваа година се вклучува во кампањата на Светската организација за здравствена заштита на животните

повеќе...

Проект за подобра контрола на храната и болестите кај растенијата и животните

Јакнење на пазарната економија и подобрување на конкурентноста на македонските земјоделско-прехранбени производи на пазарите на ЕУ преку ефикасна, гарантирана заштита

повеќе...

АХВ досега подели 15 илјади килограми концентрат за добитокот во поплавените села во скопско

За интерветно да им помогне на сточарите од поплавените региони, Агенцијата за храна и ветеринарство од донации обезбеди и на

повеќе...

Изложба на фотографии за биодиверзитетот на НП „Галичица“ и Охридското Езеро

Општина Охрид во соработка со Делегацијата на ЕУ, Националниот парк „Галичица“ и Нуркачки клуб „Амфора“ денес на малиот плоштад во

повеќе...

Потенцијални опасности и болести кај животните по поплавите

Тетанус – болест на која се подложни сите животни, но, посебно коњите, овците и козите. Животните кои имаат рани истите

повеќе...

Совети за заштита на животните по поплави

Совети за заштита на животните по поплави: *Внимателно проверете го имотот, извршете проценка на штетата особено на безбедноста и стабилноста

повеќе...

Заштитете ги и животните од поплави

Постапки за заштита на животните за време на поплави Имајќи ја во предвид состојбата со поплавите на територија на Република Македонија, Агенцијата

повеќе...