Николиќ: Србија никогаш повеќе нема да војува

Србија веќе никогаш нема да војува, ниту ќе дозволи да биде вовлечена во било каков конфликт, изјавил српскиот претседател, Томислав Николиќ во разговор со Австриецот Карл вон Кабсбург, внук на полесниот цар на Австроунгарската монархија и поранешен пратеник на Европскиот парламент.

 Николиќ изјавил дека сака Србија што е можно поскоро да стане полноправна членка на Европската унија и да ја развива натамошната соработка со сите пријателски земји.

Извор: Нет Прес