Виц

Седнал дедото во автобус, а до него убава млада девојка.

– Госпоѓице, би ви дал 100 евра за да ве шлакнам по газето!

– Бегај таму старче, што ти паѓа на памет!?!

Но, поминале 2-3 минути, девојката подобро размислила, сепак 100 евра се 100 евра, па му вели на дедото:

– Ајде дедо, добро!

Дедото ја пуштил раката под фустанчето, па милува, милува, милува…

Девојката:

– Ајде бре дедо, шлакни веќе еднаш!

– Еее, би шлакнал да имам 100 евра…