Денес ќе се прикажува комедијата „Солунски патрдии“ во изведба на драмскиот клуб при СОСУ „Св.Кирил и Методиј“

Драмскиот клуб при СОСУ „Св.Кирил и Методиј“ – Охрид ги започнува активностите за Прослава на Патрониот празник 24 мај-Денот на Сесловенските Просветители Кирил и Методиј, со прикажување на комедијата „Солунски патрдии“.

Комедијата ќе се одржи денес во Центарот за Култура „Григор Прличев“, со почеток во 18:00 часот.

Влезот е слободен.