Се уредуваат градските гробишта

Во пресрет на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, градските гробишта хортикултурно се уредуваат и се чистат.

По барање на граѓаните за поставување на дополнителни чешми, денес, градежната оператива на јавното претпријатие врши поставување на нови чешми во Градските гробишта.

gradskigrobista_cesmi_4001