Тампонирани повеќе локални улици во Врбјани и Брежани

Во Општина Дебрца во тек се градежни активности околу тампонирање на најоштетените и најнепристапни локални улици во селата Врбјани и Брежани.

Според Градоначалникот Игор Трајкоски, со овој градежен зафат се потврдуваат напорите на општината за подобрување на животот на жителите на целата територија. 

„Станува збор за тампонирање на две локални улици во село Врбјани, со ширина од 3 метри и вкупна должина од 600 метри, како и тампонирање на една локална улица во село Брежани со ширина од 3 метри и должина од 700 метри. Се надеваме дека со тампонирањето на овие улици жителите ќе имаат подобра и полесна комуникација, како и олеснат сообраќаен пристап.”, истакна Трајкоски.

Градоначалникот Трајкоски и понатаму продолжува со напорите за подобрување на животот на жителите на целата територија на Општина Дебрца.

This slideshow requires JavaScript.