Во Охрид почувствуван слаб земјотрес

Денес во 10:58 часот во Охрид беше почувствуван слаб земјотрес.

Според Републичкиот сеизмолошки завод од Србија, епицентарот на овој земјотрес е во Македонија, во близина на селото Брежани, со интензитет од 2.9 степени според Рихтер на длабочина од 1 километар.

WebOhrid