Трибина во Охрид по повод 4ти мај

Општинската организација на Сојузот на борци од НОАВМ 1941-1945 и на граѓани продолжувачи во општините Охрид и Дебрца, по повод 37 годишнината од смртта на Јосип Броз Тито и 114 години од смртта на Гоце Делчев, организира Свечен собир (трибина) во просториите на Организацијата на 4-ти Мај (четврток) со почеток во 11:00 часот.

За животот и делото на двајцата великани од нашата истроија ќе говори Наце Иваноски – професор по историја.