Четири признанија на литературен конкурс за учениците од ОУТУ „Ванчо Питошески“

На државниот литературен конкурс – Творам за Македонија на тема „За тебе пеам, за тебе пишувам“ во организација на Меморијалниот центар фондација – Никола Кљусев, менторот и учениците Дајана Сиљаноска, Сергеј Костовски и Марија Петреска освоија четири признанија за нивните поетски творби под менторство на професорот по македонски јазик и литература, Перчо Божиновски.

Учениците за награда се застапени како автори со своите литературни творби во книгата идзадена од организаторот.

И во иднина учениците заедно со менторот ќе продолжат да го негуваат убавиот пишан бор и грижата кон македонскиот литературен јазик и литература.

This slideshow requires JavaScript.