Конак Завој

Конакот Завој се наоѓа во срцето на селото Завој, оддалечен на само 16 километри од Автобуската станица во Охрид. Овој конак претставува одлично место каде ќе можете да се одморите, рекреирате и релаксирате, како и да вкусите традиционални јадења од македонската кујна. Кога станува збор за рурален туризам, Конакот Завој е новиот, а може да се каже и најголем бисер во Македонија. Располага со 8 опремени соби и еден апартман. Домаќините велат дека конакот свечено ќе биде отворен до почетокот на месец јуни, до кога се очекува да бидат ставени…

повеќе...

Вкусете ја најдобрата храна: „Кај Мече“

Две години хит на охридската ривиера гостилница „Мече“. Место за уживање, скара за гурмани, тераса со рајски панорамски поглед кон Свети Наум и кон западното крајбрежје! Дојдете да се почувствувате господски со вниманието на персоналот на „Мече“! Порачајте и вкусете нешто деликатесно од кујната на врвните мајстори на национални и роднокрајни јадења! Бидете добредојдени! Организирајте ручек со семејството или со пријателите и забележете уште еден незаборав крај Охридското Езеро, во населбата Долно Коњско на само 200 метри пред хотелите Метропол и Белви! WebOhrid

повеќе...

Вкусете најдобра храна: „Кај Мече“

Веќе две години хит на охридската ривиера гостилница „Мече“. Место за уживање, скара за гурмани, тераса со рајски панорамски поглед кон Свети Наум и кон западното крајбрежје! Дојдете да се почувствувате господски со вниманието на персоналот на „Мече“! Порачајте и вкусете нешто деликатесно од кујната на врвните мајстори на национални и роднокрајни јадења! Бидете добредојдени! Организирајте ручек со семејството или со пријателите и забележете уште еден незаборав крај Охридското Езеро, во населбата Долно Коњско на само 200 метри пред хотелите Метропол и Белви! WebOhrid

повеќе...

Избран закупецот за ресторанот кај гробиштата

За околу 10 дена ќе почне со работа ресторанот кој е во непосредна близина на охридските гробишта , чиј сопственик е Јавното претпријатие “Градски гробишта“. Согласно претходно објавениот оглас на ова јавно претпријатие за закупец на ресторанот е избрана охридска фирма која уредно се пријавила на огласот и ги исполнила сите критериуми предвидени во него. Директорот на ЈП “Градски гробишта“, Зоран Симоноски, денес на прес конференција објасни зошто било потребно огласот за закуп на ресторанот да содржи строги критериуми за субјектите кои сакале да бидат идните негови закупци а кои…

повеќе...

По трет пат во Охрид ќе се одржи охридска иселеничка забава

Традицијата продолжува! Нашите печалбари нашите иселеници, вашите роднини и пријатели. Средба на генерации во своето родно огниште.Четврток 31 јули со почеток од 20:30 часот во еден од ланецот на Националниот ресторан Македонската куќа кои се наоѓаат во Прилеп, Скопје и Охрид ве покануваат во РЕСТОРАН МАКЕДОНСКА КУЌА ВО ОХРИД каде ќе се одржи третата по ред Охридска иселеничка забава, во организација на Лав радио Охрид. Гајди –зурли-тапани-ора ,залиени со Македонска песна со најпопуларните фолк ѕвезди ТАТИЈАНА СТЕФАНОВСКА, БЛАГОЈА ГРУЈОСКИ,ОРЦЕ СТЕФКОВСКИ, ПЕТАР НЕЧОСКИ, ИРЕНАСПАСОВСКА, ДАРКО СТОЈАНОСКИ,ВИДАНКА ГЕОРГИЕВСКА, АЦЕ ПЕТКОСКИ, МИШКО СРБИНОСКИ…

повеќе...