Одржано Годишното собрание на Сојузот на акцијаши и волонтери на Македонија

Сојузот на акцијаши и волонтери на Македонија денес во Големата сала на општина Охрид  го одржа првото Годишно собрание, на кое се разгледа извештајот за едногодишната активност и можноста за организирање меѓународен волонтерски камп „Охрид 2017“. „Денес 30тина делегати од 4 града, од Скопје, од Куманово, од Штип и до Охрид ќе го усвојат извештајот за  едногодишната работа на акцијаши и волонтери на Македонија. Ќе покренеме иницијатива за Меѓунароен волонтерски камп „Охрид 2017“, каде што присутни ќе бидат нашите пријатели скоро од сите балкански земји. Се надевам дека денеска ќе побудиме…

повеќе...