Измени во начинот на полагање за возачка дозвола

Измени во начинот на полагање за возачка дозвола. Законот за безбедност во сообраќајот содржи неколку измени во споредба со претходните правила, за автошколите и кандидатите за возачи. Секое возило на автошколите мора да има вклучено камера, која ќе го следи текот на оспособувањето на кандидатот за возач, како и подготвеноста и техниката на самиот возач-инструктор, пишува Скопјеинфо. Неофицијално, меѓу другото, се зборува дека наскоро ќе поскапуваат цените за обука во автошколите. Имено, од автошколите велат дека станува збор за стандардизирање на цените во сите автошколи во Македонија. Па така, ако…

повеќе...