Дефиле низ охридските улици по повод Светскиот ден за заштита на животната средина

Во рамки на своите програмски активности, а по повод 5 јуни – Светскиот ден за заштита на животната средина, Црвен крст Охрид преку своите волонтери од програмата „Грижа за стари лица” ќе организира дефиле со едукативен карактер, низ улиците на Охрид, со цел подигнување на свеста и свртување на вниманието на јавноста кон бројните еколошки проблеми во светот и кај нас. Дефилето ќе започне на 5-ти јуни 2017 година, понеделник, во 11:00 часот од пред седиштето на Црвен крст Охрид, а поворката ќе се движи по тротоарите на улица „Димитар Влахов“,…

повеќе...