Пунктови за бесплатни превентивни прегледи и во Охрид

Пунктови за бесплатни превентивни прегледи и совети за превенција од топлото време од денеска ќе бидат поставени на повеќе локации во Скопје и во останатите градови. Пунтовите се поставуваат во рамки на програмата „Здравје за сите“ на Министерството за здравство, а во соработка со Здравствен дом-Скопје и останатите здравствени домови во државата. Прегледите во Скопје ќе ги вршат медицински екипи од ЈЗУ „Здравствен дом Скопје“, а во другите градови медицински екипи од тамошните здравствени домови. На пунктовите граѓаните ќе се информираат од медицинските лица за заштита од високи температури, ќе…

повеќе...