Средба Заев – Алтхаузер: Со граѓаните веќе зборуваме за иднината, промените се почнати

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорката на Р.Германија во Р.Македонија, Кристине Алтхаузер.

На состанокот се разговараше за реализацијата на клучните услови за организирање и спроведување регуларни избори во декември, како и за активностите на СДСМ насочени кон квалитетен живот за граѓаните и демократизација на општеството.

Заеднички е ставот дека техничката Влада и сите државни институции мора да функционираат во правец на обезбедување услови за фер предизборен и изборен процес, и дека нема алтернатива за слободни демократски избори коишто единствено отвораат перспективи за Македонија и граѓаните.

„Фокусирани сме да овозможиме на овие избори да одлучи слободната волја на граѓаните. Тоа е должност на сите и злоупотреби нема да дозволиме. Се отворивме и комплетно како партија за сите кои сакаат да и помогнат на државата. Постојано сме на терен, промените се почнати, граѓаните препознаваат нова перспектива што го отвора патот и кон економска стабилност на семејствата и на државата“, рече претседателот Заев.

На средбата беше поздравена посветеноста на СДСМ кон реализација на препораките од Прибе, како значаен чекор за евроинтеграцијата на Република Македонија.

sredba-zaev-1-13-09