Виц

Двајца лудаци бегаат од лудница, ги брка обезбедување. Бегаат, бегаат и наидуваат на една провалија широка повеќе од 10 метри.

Првиот:

– Ова не можеме да го прескокнеме, знаеш ли ти колку е светскиот рекорд во скок во далечина?

А другиов го гледа, го удира по глава, и му вели:

– Глуп, си слушнал ли ти за троскок?