Празникот „Голема Богородица“ одбележан во село Завој

Православните христијани денес го слават празникот „Успение на Пресвета Богородица“ – Голема Богородица.

Традиционално секоја година во охридското село Завој, се одбележува овој празник.

„Најпрво се носат крстите, а потоа следува традиционален ручек. На крај останува забавата.“- велат организаторите.

Годинава присутните ги забавуваа познатите естрадни уметници Новица Василевски и Татјана Лазаревска.

This slideshow requires JavaScript.