Европски здравствени експерти во посета на Охрид

Здравствените експерти Барбара Кинрос и Грахам Форејсер од Европската комисија и Европскиот центар за контрола на болести, денеска имаа средба со заменик градоначалникот Ангел Јанев.

zdravstvenieksp4852

На средбата на која присуствуваа и претставници на Регионалниот центар за управување со кризи, се разговараше за функционирањето на здраствениот систем при појава на заразни болести, функционирањето на ЦУК и поврзаноста со другите субјекти, особено со здраствените институции.

Европските експерти ги посетија Центарот за јавно здравје и Општата болница во Охрид.

zdravstvenieksp4851