Средба на министерот Спасовски со командантот на КФОР

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски одржа работна средба со командантот на КФОР генерал мајор Џовани Фунго. На средбата двајцата соговорници разговараа за соработката на МВР и силите на КФОР, за безбедносната состојба во регионот и мигрантската криза.

Министерот Спасовски и генерал мајор Фунго се согласија дека МВР и силите на КФОР имаат воспоставено одлична соработката и дека во наредниот период таа ќе продолжи да се развива во интерес на јакнење на безбедноста во регионот.