Светиот крст во Велгошти во рацете на Небојша Јовановиќ

Големиот христијански празник Богојавление- Водици се одбележа и во Велгошти. Меѓу неколкуте скокачи во Велгошти, најсреќен беше младиот Небојша Јовановиќ.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

Честитаме!

Видео: Кристина Китроз