Две сонца изгреаа над Охрид

Охрид го огреаа две изгрејсонца. Утрово, над планината Галичица можевме да видиме две изгрејсонца. Едното беше она вистинското, додека пак другото беше атмосферска оптика, односно прекршување на зраците при што беше формирано лажно Сонце и мало виножито.

Пред да изгрее вистинското Сонце, повеќе светеше она лажното!

This slideshow requires JavaScript.

WebOhrid