Утре во црквата Св.Никола ќе се служи света божествена литургија против земјотресение

По повод серијата земјотреси кои го зафатија охридскиот регион, утре, 9ти јули (недела), во црквата Св. Никола, Долна Влашка Маала ќе се отслужи Света Божествена Литургија против земјотресение. „Повелете заеднички да се помолиме на Бога да се смират потресите. Литургијата ќе започне со почеток во 7:30 утрена богослужба и во  8:30 часот Литургија.“ – повикуваат од црквата.

повеќе...